Logo Hanne Ihlen

Workshop Biografisch werken

Een tweedaagse workshop waarin je leert hoe je jouw levensverhaal kunt gebruiken om persoonlijke en professionele groei te bereiken. Biografisch leren en narratief werken wordt op een speelse en creatieve manier met elkaar gecombineerd. In de workshop wordt theoretische kennis,  literatuur en praktische oefeningen met elkaar afgewisseld.

Narratief werken is een methode waarbij professionals het levensverhaal van hun cliënten gebruiken om aan bepaalde doelen te werken. Biografisch leren is een methode om je eigen manier van kijken te veranderen door te werken met je eigen levensverhaal. Deze workshop omvat beide benaderingen. Je leert over je eigen geschiedenis en begrijpt hoe het werken met je eigen ervaringen een waardevolle kennisbron kan zijn.

Op dag 1 ga je aan de slag met jouw eigen levensverhaal; de dynamiek van jouw verhaal wordt zichtbaar door een creatieve aanpak. Je leert hoe je specifieke levenservaringen functioneel kunt inzetten. We bespreken de verschillende rollen die je kunt hanteren en hoe communicatie en reflectie belangrijk zijn om dit proces te doorlopen met je cliënt. 

Op de dag 2 kijken we terug op je praktijkervaringen en reflecteren we hier op.  We onderscheiden het archetype van de ‘Wounded Healer’ (Carl Jung) en gebruiken deze als een middel voor zelfonderzoek. We onderzoeken waar we specifiek geraakt zijn, wanneer dit gebeurde en hoe we dit hebben verwerkt. Dit verdiept onze professionele identiteit en creëert nieuwe collectieve kennis. Met deze kennis leren we gemakkelijk ruimte te maken voor de ander en onderzoeken we hoe we dit in de praktijk willen toepassen.

 

Wat leer je?

  • Je hebt meer kennis over biografisch en narratief werken en weet hoe dit jouw werk als professional kan verrijken.
  • Je hebt je eigen levensthema’s onderzocht met verhalende werkvormen.
  • Je hebt gekozen welk thema’s je verder wilt verkennen.
  • Je hebt persoonlijke doelen gesteld die je in de praktijk kunt inzetten.
  • je hebt kennis gemaakt met de werkvormen Tree of Life en de Wounded Healer.

 

De workshop is geaccrediteerd door de volgende beroepsverenigingen:

Register van Vaktherapie- 12 punten 

LVSC- 3 punten

Algemene Beroepsvereniging voor Counselors- 4 punten 

 

Praktische informatie:

Data: 18 oktober en 1 november 2024. Beide dagen van 10 tot 16.00 uur  

Locatie: Nijverheidsweg 3 B, Bavel. NB.  

Prijs: 580,- incl. BTW particulier. (Exclusief BTW als de werkgever het betaald).

Groepsgrootte: 6 tot 16 mensen 

De workshop is inclusief thee, koffie en een kleine lunch

Vroegboekkorting: reserveer je plek vóór 1 sept en krijg  90 euro korting. Je betaalt dan 490 euro (exclusief BTW als de werkgever het betaald).