Logo Hanne Ihlen

Schematherapie

Iedere keer hou jij je voor om het anders te doen, maar toch loop je tekens tegen dezelfde problemen aan. Klachten blijven terugkomen, je vindt het lastig om hardnekkige patronen en gedrag te veranderen. Het belemmert je in je studie en werk.

Voor hardnekkige patronen en stoornissen zoals persoonlijkheidsproblematiek en depressie kan Schematherapie helpen. Schematherapie is een vorm van psychotherapie helpt bij het verbeteren of oplossen van hardnekkige patronen, persoonlijkheidsproblematiek en depressie. Schematherapie kan jou ondersteunen bij het krijgen van meer inzicht  in jouw eigen patronen en gedrag, waarom deze zijn ontstaan, hun functies en hoe je hier verandering in kunt aanbrengen. 

“Schematherapie helpt je de oorsprong van gedragspatronen te doorgronden en te veranderen. De invloed van ervaringen uit je jeugd op je patronen en dagelijkse leven wordt onderzocht. Je leert jezelf zodanig te veranderen dat je je beter gaat voelen en beter voor jezelf kunt zorgen en opkomen. Je leert voelen wat je behoefte is en je leert op een gezondere manier daarvoor op te komen. Hierdoor veranderen niet alleen je gedrag, maar ook je gedachten en gevoelens”. bron Nederlandse Vereniging voor Schematherapie.

In de behandeling werken we ervaringsgericht met Schematherapie door middel van drama- en creatieve non verbale werkvormen zoals de stoelen techniek, rollenspel, creatief schrijven, beeldende oefeningen. 

Hanne is opgeleid tot senior Schema dramatherapeut en supervisor Schematherapie. Zij staat als zodanig ingeschreven bij de Nederlandse Vereniging voor Schematherapie (VSt) en de International Society of Schematherapie (ISST).

Wil je meer weten over Schematherapie of heb je vragen? Neem contact op!