Logo Hanne Ihlen

Over Hanne

Opleiding en Ervaring:

In 1998 ben ik afgestudeerd als sociaal pedagogisch hulpverlener. Hierna heb ik 9 jaar in Londen en Schotland gewoond en gewerkt. Ik heb meer dan 20 jaar ervaring opgedaan in de jeugd- en gezondheidszorg met diverse doelgroepen en in verschillende functies. Onder andere als maatschappelijk werkster, gezinsvoogd en therapeut heb ik gewerkt met uiteenlopende problematiek waaronder persoonlijkheidsstoornissen, (complex) trauma, ADHD,  autisme,  ouderen, kinderen en volwassenen met (ernstige) gedragsproblemen en/ of verstandelijke en lichamelijke beperking. Ik ben onder andere werkzaam geweest in de Kinder- en jeugdzorg, kinderbescherming- en psychiatrie, Hiernaast heb ik altijd zelfstandig dramalessen gegeven aan verschillende doelgroepen. 

In 2005 behaalde ik mijn bachelor en master diploma in dramatherapie aan Universiteit van Hertfordshire in London. Sinds 2006 woon ik permanent in Nederland. In de eerste jaren heb ik voor verschillende werkgevers in Nederland gewerkt waaronder o.a.  gezinsvoogd bij de William Schrikker Groep in Rotterdam, therapeut sociale en communicatieve vaardigheden bij het Centrum voor Autisme in Voorburg en social worker bij het Leo Kanner Huis in Goirle. Daarnaast werkte ik één jaar als dramadocent op Hogeschool Rotterdam, (HBO- SPH opleiding) en 9 jaar op freelance basis als gastdocent en assessor voor de vaktherapie opleidingen van Hogeschool Arnhem en Nijmegen (Han). De afgelopen 3 jaar heb ik supervisie gegeven aan social work studenten van Hogeschool Avans in Breda.

In 2009 ben ik mijn eigen praktijk gestart, eerst part- time. Later full- time. 

In de loop der jaren heb ik veel na- en bijscholing gevolgd om mij verder te verdiepen in verschillende therapie technieken waaronder ACT, Narratieve therapie, Forum theater, Narratieve Sandplay, Schematherapie, Developmental transformations,  Polyvagale theorie, Psychodrama en Begeleidingskunde (opleiding Supervisie) en CFT.

Als supervisor ben ik geregistreerd bij de LVSC, de Nederlandse Vereniging voor Schematherapie, de ISST en de Britse Dramatherapie Vereniging (BADTh). Ik geef supervisie en andere begeleidingsvormen aan vaktherapeuten en professionals die werkzaam zijn in het sociaal domein, en aan professionals die zich willen laten registreren als schema vaktherapeut bij de Ned. Vereniging voor Schematherapie (VSt). Hiernaast geef ik supervisie aan schematherapeuten die zijn aangesloten bij de ISST. 

Voor BADTh verzorg ik sinds een paar jaar online CPD workshops over Drama-  en Schematherapie en Drama- en Narratieve therapie, ik organiseer regelmatig workshops voor de LVSC en ik heb recent een twee- daagse workshop ontwikkeld met mijn collega Margre Knip over biografisch werken in eigen werksetting. Hiernaast ben ik als docent nascholing verbonden aan Rino Zuid in Eindhoven.

Mijn eigen praktijk:

Sinds ruim 14  jaar werk ik in mijn eigen praktijk in Breda. Het werken met mensen en drama- en non -verbale werkvormen vind ik een prachtige combinatie en doe ik met veel passie. In de therapie werken we met ervaringsgerichte werkvormen waarbij het doen en ervaren centraal staan. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf en jouw gevoelswereld. In de therapie begeleid en ondersteun ik jou graag zodat je meer inzicht krijgt in je eigen gedrag, wensen, patronen, kwaliteiten, valkuilen, emoties, lichaam en lichaamssignalen. 

Vrije tijd: 

Ik ben getrouwd, samen hebben we een dochter van 13 jaar. Ik vind het heerlijk om in mijn tuin en moestuin bezig te zijn. Ik hou van koken en creatief bezig- ik naai kleding en ik brei graag. Het maken van uitstapjes, nieuwe plaatsen ontdekken en reizen vind ik fijn. Lezen is ook een grote hobby van mij. Ik kom altijd tijd te kort voor de dingen die ik allemaal wil doen. 

Hoe men mij ziet:

Ik hoor vaak terug van cliënten dat ik doelgericht en praktisch werk, dat ik een veilige en prettige sfeer weet te creëren en dat ik een vertrouwen uitstraal in hun eigen kunnen. Geduldig, professioneel, enthousiasme, ervaren, goed kunnen luisteren, creativiteit, respect en rust uitstralen zijn ook kwaliteiten die cliënten aan mij teruggeven.

Je kunt me natuurlijk altijd bereiken als je graag iets meer wilt weten over mij, mijn werkwijze of de behandelvormen die ik aanbied.

 

Warme groet,

Hanne