Logo Hanne Ihlen

Aanvullende verzekering

Het is ook mogelijk om de therapie gedeeltelijk vergoed te krijgen via de aanvullende verzekering. Veel zorgverzekeraars vergoeden Vaktherapie gedeeltelijk vanuit een aanvullend pakket. Voor een overzicht van verzekeraars die Vaktherapie vergoeden in 2024 kunt u kijken op ZorgWijzer.nl. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Informeer zelf bij de verzekering of je recht hebt op (gedeeltelijke) vergoeding. Vaktherapie valt onder alternatieve therapie.

Vaktherapie behandelingen vallen niet onder het verplichte eigen risico. 

Het is belangrijk om te weten dat ik als therapeute ben aangesloten bij de beroepsvereniging FVB. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Vergoeding door de zorgverzekeraar betekent dat er een vorm van registratie plaatsvindt over de behandeling. Als je niet wilt dat jouw klachten zijn geregistreerd bij je zorgverzekeraar dan betaal je zelf de kosten van de behandeling. 

Belangrijk:

Omdat ik als therapeut samenwerk met Stichting 1 Np wordt de therapie via CZ en VGZ  alleen via de basisverzekering vergoed. Dus niet via de aanvullende verzekering. Wanneer je eerst wilt kennismaken met mij, voordat je je eventueel aanmeld bij 1 NP voor therapie bij mij, dan moet je de kosten voor dit gesprek dus zelf betalen.

Heb je vragen? Neem contact met mij op!